Belföld | Margitsziget törvénygyár mutyi
2013. május 27. 13:28

Mi a valódi szándék a Margitszigettel?

Egyre-másra kerülnek napvilágra a Margitszigettel kapcsolatos tervek, elképzelések a városvezetés környezetéből. Amint azt a kerület főépítésze megerősítette, a fideszes törvénygyár és a fideszes Tarlós első lépésben forgalomképessé tenné a sziget egyes területeit - vagyis eladhatóvá.

A főpolgármester közben sietve fejlesztések sorozatát jelentette be. A hirtelen jött ígérgetés azonban másról árulkodik, ugyanis eddig sem volt semmilyen akadálya a meglévő sport- és kulturális intézmények felújításának.

A Fideszben jól tudják, hogy a kerület MSZP-s vezetése következetesen ellenáll minden értékesítésnek, a pihenőpark bármilyen csökkentésének, minden magánérdeknek, ami a budapestiek érdekeivel ellentétes lehet. Alapos a gyanú, hogy a hirtelen jött erőszakos beavatkozás hátterében valamilyen erős hátsó szándék dominál.

A fideszesek azonban nem olvasták elég figyelmesen saját törvényeiket. A
közigazgatási határ megváltoztatását ugyanis meg kell előznie az érintettek,
vagyis a XIII. kerületi polgárok népszavazásának.

Követeljük, hogy a Fidesz álljon el szándékától és hagyja békén a Margitszigetet! A városvezetés által belengetett fejlesztések elindítását nagy figyelemmel várjuk. Ha mégsem megy, külön kérjük, hogy legalább újabb károkat a hátralévő kis időben már ne okozzanak.

Az pedig evidens, hogy ha a javaslattól a Fidesz mégsem áll el, a népszavazást meg kell tartani, amit minden eszközzel támogatunk.

MSZP Fővárosi Frakció