Belföld, Gazdaság | nav-botrány áfacsalás
2013. december 28. 19:35

Mi zajlik a NAV boszorkánykonyhájában?

Minden állampolgárnak joga van megtudni, hogy mi zajlik a kormány és az adóhatóság boszorkánykonyhájában, ezért felháborítónak tartom, hogy az adóhatóság megtagadta annak a jelentésnek a nyilvánosságra hozatalát, amelyet Horváth András vádjainak tisztázásra a nemzetgazdasági tárca egy hétvége, mindössze két nap alatt végzett el.
Egyetértek Schiffer Andrással, az LMP vezetőjével abban, hogy jogi útra kell terelni a kérdést, mert a mondvacsinált indokokkal megtagadott adatszolgáltatás ismét annak gyanúját erősíti, hogy a kormányzat politikai vagy pénzügyi haszonért cserébe eltűri a neki fontos cégek adótrükközését.

A NAV elnöke szerint a jelentés kiadására a benne foglalt cégekkel kapcsolatos adótitok, valamint Horváth András feletteseinek és munkatársainak személyi adatai miatt nincs lehetőség. Szemforgató erre hivatkozni az után, hogy a rendőrség Horváth András dokumentumait egy rajtaütésszerű házkutatás során másolatokat sem hagyva kobozta el, illetve, az után, hogy a kormánypárti képviselők immár az állítólag folyamatban levő ügyészségi vizsgálatra hivatkozva teszik lehetetlenné az ügy feltárást segítő parlamenti vizsgálóbizottság munkájának megkezdését.

Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető