mszp.hu | költségvetési kiigazítás
2014. szeptember 24. 17:35

Miért bízzon Szabolcs–Szatmár–Bereg Megye a Fideszben?

A Fidesz „költségvetési kiigazítást” tervez az önkormányzati választás után, amit jómagam brutális megszorításnak neveznék, hiszen 1600 milliárdról szól – ezekkel a szavakkal nyitotta meg szerdai sajtótájékoztatóját Halmi József, megyei alelnök.

A költségvetést hiába kellene benyújtani október 15-ig, kitolták Lázár János javaslatára október 30-ig, hogy majd az önkormányzati választások után lássuk meg a „fekete levest”.

Miért bízzon Szabolcs–Szatmár–Bereg Megye a Fideszben? Hazudnak, erkölcstelenek, és nem őszinték az emberekkel – fogalmazott a megyei képviselő.

„A fejlesztések szolgálatában.”  - ezt olvashatjuk megyei közgyűlés elnökének arcával fémjelzett plakáton. Az MSZP megyei frakcióvezetője az alábbi kijelentésekkel reagált a fenti szlogenre: „Az a Seszták Oszkár, aki Orbán Viktornak és bandájának átadta a megye vagyonát? Az, akinek a holding körüli botrány kapcsán politikai felelőssége van? Az, aki, megyei elnökként felügyelte a még MSZP-kormány alatt megítélt kórházberuházást és mára több, mint három milliárddal kerül többe az adófizetőknek az évek óta húzódó fejlesztés, mint amennyivel korábban tervezve volt.

A képviselő kijelentette, nem állnak a kormánypárti vezetők a fejlesztések szolgálatába, mi itt a megyében csak a rombolásukat tapasztaljuk.
Bízzunk a Fideszben?  - tette fel a költői kérdést újra Halmi József. Azokba a tolvajokba, akik ellopták a magán-nyugdíjpénztári megtakarításait a magyar embereknek, éhbéres közmunkát szavaztak meg, megszüntették a rokkantnyugdíjakat? – folytatta.

Az MSZP azt hangsúlyozza, bízzanak a választópolgárok azokba az emberekbe, akik eddig is a település és a közösség érdekeit szolgálták. Akik nem szolgáltatták ki az önkormányzatokat a hatalomnak. Akik úgy dolgoznak, hogy az adott közösség megelégedettségét szolgálják.

Ma Magyarországon a demokrácia még talán azokon a településeken lelhető fel, ahol nem fideszes pártkatonák vették át az önkormányzatok irányítását. A legfontosabb helyszíne a demokráciának október 12-én a szavazófülke, amire még Orbán Viktor hatalma sem tud olyan hatással lenni, hogy a szabad, titkos választást befolyásolja. Éljenek demokratikus jogaikkal a szavazófülkékben - hívta fel a választók figyelmét a képviselő - mert nem biztos, hogy később lesznek még Magyarországon szabad választások, hiszen a jelenlegi hatalom már rég a diktatúrát építi.