2012. június 25. 14:11

Miért titkosak a földpályázatok?

Sorra lepleződnek le a fideszes képviselők rokonai földbérleti pályázatok kapcsán, és sokuknál igen hamar kiderül, hogy soha az életben nem kaptak volna földet, ha nem lett volna fideszes rokon a családban.

Hiába mond le a földhöz jutó gyógypedagógus feleség a földbérletről, ezzel csak azt ismerte el, hogy a férje révén szerzett földet. Mindeközben vannak olyan fideszes képviselők is, akiknek családtagjaik kiváló pályázatot készítettek, szakmai képességük, a földművelés iránti elkötelezettségük vitathatatlan.

Ezeket a kiváló embereket sározzák be a mutyikkal földhöz jutó fideszes senkiháziak, a földből élni, de azt nem művelni akaró ügyeskedők. Meddig kell várni arra, hogy végre a Fidesz belássa, hogy nem lehet titkosítani a földbérleti pályázatok bírálatát?

Különös tekintettel arra, hogy ez a föld állami vagyon. Tehát minden magyar polgár joga, hogy tudja, milyen feltételekkel, kik, hogyan jutnak az állami vagyonhoz.

Az MSZP arra kéri a Fideszhez köthető, a magyar földhöz, az agráriumhoz, állattenyésztéshez ezer szállal kötődő elhivatott szakembereket, hogy ne tűrjék tovább a szakmájuk, a magyar föld megszégyenítését! Tegyenek azért, hogy nyilvánosak legyenek a már megnyert pályázatok bírálatai. Legyen egyértelmű, kik azok, akik minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek, hogy kiváló pályázatokkal megszerzett földjeinket művelik, és kik azok, akik alávaló módon lopják a nemzet vagyonát, orozzák el a tisztességes földművelők elől a megélhetési lehetőséget. Az MSZP szerint ez minden tisztességes vidéki ember jogos igénye.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke,