mszp.hu | Belföld | Matolcsy György rokonok
2015. szeptember 19. 10:50

Milliárdok a Matolcsy-rokonságnak: ekkora pofátlanság még a Holdról is látszik

Amióta Matolcsy György beszabadult a Magyar Nemzeti Bankba, eszement módon költi azt a közpénzt, amit ott talál. Matolcsy a magyar emberek pénzéből százmilliárdokért vásárolja a luxusingatlanokat, műkincseket, és alapít semmire sem jó alapítványokat. Ráadásul az MNB vezetője közben két kézzel tömi a rokonai, haverjai és a saját zsebét. Most például az MNB alapítványai a Vörösmarty téri korábbi Luxus Áruház megvásárlására 7,2 milliárdért létrehoztak egy Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt. nevű céget, amelynek vezetésébe Matolcsy a saját rokonát és bizalmasait ültette. Ez akkora pofátlanság, hogy valószínűleg még a Holdról is látszik.

A Matolcsy-klán gigantikus pénzlenyúlásaival a fideszes milliárdosok szokását követi: minden forintot elvesznek az emberektől, hogy azt saját magukra költhessék. Miközben a magyar családok százezrei nem tudnak hó végén kijönni a fizetésükből, a fideszes brókerkormány és csókosai 5 millió forintra emelték az állami cégvezetők havi fizetését, Matolcsy és pereputtya pedig annyi pénzt cipelnek haza a jegybankból, hogy már megszámolni sem tudják.

Mindez azt mutatja, hogy lenne pénz Magyarországon a jobb életre, de Orbán és barátai azt nem adják oda az embereknek, hanem inkább magukra költik. Az MSZP szerint a százmilliárdokat nem fideszes luxusra, hanem azokra az emberekre kell költeni, akik ezt már régóta megérdemlik!

Burány Sándor
a Költségvetési bizottság elnöke