mszp.hu | Belföld | egészségügy költségvetés oktatás
2017. augusztus 30. 14:39

Milliárdokat von el a kormány az oktatásból és az egészségügyből

A kormány az uniós források előfinanszírozásával az oktatásból és egészségügyből von el több százmilliárd forintot. A Policy Agenda kutatásai szerint 2011 és 2017 között éves átlagban 800 milliárd forinttal egészítette ki a kormány az uniós pénzeket. Ennyivel lehetne több pénz a költségvetésben, ha nem a fideszes pénzemberek és strómanok pénzelése lenne a fő szempont.
A Fidesz még a 2018-as választás előtt rá akarja tenni a kezét valamennyi uniós pénzre, csak a támogatások lassan érkeznek, így az adófizetők pénzéből előlegezi meg a fideszes haverok kifizetését. A kormány a mértéktelen korrupciója miatt évről évre hihetetlen összegekkel rövidíti meg az oktatást és az egészségügyet. Nem érdekli őket a gyermekeink jövője vagy a magyar emberek egészsége, csak az számít, hogy aki rajta van a Fidesz kifizetési listáján, az megkapja a pénzét.

Az uniós forrásoknak és a magyar költségvetésnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.

A Botka-kormány az oktatást az első helyre fogja állítani a költségvetésben, és megduplázza az oktatásra fordított összegeket. 2018-tól pedig visszaadjuk az egészségügynek azt az összeget, amit a Fidesz elvont.

MSZP