Belföld | kormánypropaganda közlemény országimázs
2013. szeptember 04. 12:15

Mindegy, ki felel az országimázsért

Mindegy, ki felel az Orbán-kormányban az országimázsért. Orbán Viktor az elmúlt években már gondoskodott róla, hogy Magyarország a fejlett világ szamárpadjára kerüljön.

Miközben ma már négy és fél millióan csúsztak a szegénységi küszöb alá, több mint másfél millióan mélyszegénységben élnek, ötszázezer gyermek pedig rendszeresen éhezik. Az Orbán-kormány továbbra is csak a sikerpropagandával és a méregdrága imázskampányaival van elfoglalva.

A jelenlegi kormány három és fél év alatt többet költött kormányzati- és sikerkommunikációra, mint rendszerváltás utáni elődjei összesen. A pazarló propaganda ellenére soha nem romlott annyit a Magyarországról kialakult kép, mint az elmúlt három és fél évben. Akármennyit költ még önfényezésre Orbán Viktor és pazarló kormánya, a bukásáig hátralévő néhány hónapban már nem fog tudni változtatni azon, hogy vezetésével hazánk a fejlett világ szégyenpadjára került.

Ezért az imázsért aztán igazán nem lesz kár. Az Orbán-rezsim autoriter, áporodott, félfeudális világképével ellentétben az MSZP egy modern, nyitott, európai Magyarország képét készül kialakítani, ahol nem a haverok kommunikációs cégei, hanem a nők, a gyerekek, az idősek, a munkavállalók és a munkahelyteremtő kis- és közepes vállalkozások gyarapodnak.

Addig pedig már ne folytassák Magyarország lejáratását, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be.

Török Zsolt,
szóvivő