2012. május 05. 10:01

Mindenki egyért?

Az MSZP ismét felszólítja az adóemelések és a munkahelytemetés kormányát, hogy fejezzék be a közpénzek hazahordását, az elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt szükséges újabb és újabb adóterhekkel pedig ne a kis-és közepes vállalkozásokat nyomorgassák!

„Meglepő” hírek: a közforrásokból bőségesen merítő Közgép Zrt. valódi verseny nélkül, egyedüli pályázóként nyerte el keszthelyi Fő tér felújítását; a Fidesz volt pénztárnokának tulajdonában álló Mahir Zrt pedig, amelyhez a kormányváltás fáradhatatlanul áradnak az állami hirdetések, rekordnyereséget könyvelt el.

Úgy tűnik tehát, a közismerten Fidesz-közeli Simicska Lajos közismerten „sikeres” építőipari cége továbbra sem tud hibázni: az elmúlt két évben már eddig is több mint 200 milliárd forint (!) fejlesztési forráshoz jutott Közgép Zrt. és Mahir Zrt. újabb zsíros állami megrendelésekkel gazdagodott.

A Nemzeti Egyértműködés Rendszerének lényege, hogy miközben a hazai vállalkozások elsöprő többsége már a padlássöpréstől tart, addig a Fidesz Zrt., illetve alvállalkozásai milliárdos nagyságrendben fizetik ki osztalékként - az adófizetők pénzét.

Az MSZP ismét felszólítja az adóemelések és a munkahelytemetés kormányát, hogy fejezzék be a közpénzek Nyerges-vontatóval történő hazahordását, az elhibázott gazdaságpolitikájuk miatt szükséges újabb és újabb adóterhekkel pedig ne a munkajövedelmükből élőket és kisvállalkozásokat nyomorgassák!