2012. augusztus 07. 09:52

Mindennapi bukás Fidesz-módra

Kormányozni, várost vezetni továbbra sem, alaptalanul vádaskodni viszont hiába tud a Fidesz. Ez ugyanis nagyon kevés lesz a bukás elkerüléséhez.

Budai Gyula, Papcsák Ferenc, Németh Szilárd és a Fidesz rögtönítélő tagozatának prominensei aligha ismerik a mondást: a bukástól való félelem tönkretesz. A hét végén épp az derült ki, hogy megszüntette a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. privatizációjával kapcsolatban, tegnap pedig arra derült fény, hogy a csepeli MSZP vezetője elleni fideszes vádak sem állják meg a helyüket.

Alig múlik el nap, hogy ne halna hamvába egy, a Fidesz és lakájmédiája által jó előre elítélt ellenzéki politikus elleni büntetőügy bűncselekmény hiányában. Ezzel együtt úgy tűnik, hogy minél közelebb a Fidesz ostoba és igazságtalan kormányzásából következő bukásának napja, annál görcsösebben ragaszkodik ahhoz, hogy kardcsörtetéssel terelje el a figyelmet a kudarcáról.

Az elmúlt két évben alaptalan vádak ezreit megfogalmazó Fidesz ezekkel a mondvacsinált ügyekkel is csak a saját kormányzóképtelenségét buktatja le. Ami mára egyébként nyilvánvalóvá vált a magyar választók előtt.  Pedig ha a leszámoltatásra fordított energiát akár csak az önkormányzatokban is az ellenzék véleményének meghallgatására fordította volna, ma aligha ott tartana, ahol. Az országról nem is beszélve.

Török Zsolt
szóvivő