mszp.hu | internetadó közlemény
2014. október 22. 10:24

Miniszterelnök úr, szellemi karanténba zárja az országot?

A tudás lehetőségét Önök az elmúlt 4 év során már elvették az ország nagyobb és szegényebb felétől. A média korlátozásával, a sajtószabadság szűkítésével eddig is sikeresen gátolták az információ szabad áramlását. Most, a tervezett internetadóval felteszik a koronát az országot szellemi jobbágyságba taszító intézkedéseikre!

Miniszterelnök úr! Tudja Ön, hogy egy magára valamit adó kőműves ma már nem kezd hozzá egy ház felépítéséhez, míg a neten található programok valamelyikével ki nem kalkulálja pontosan, mennyi hozzávaló anyagra van szüksége? Egy hivatását szerető tanár a neten kutakodik demonstrációs anyagokért, hogy óráit színesebben, érdekesebben tarthassa meg? A gyerekeink egy jól működő iskolában netes feladatokon keresztül tanulják, hogyan juthatnak hozzá a legfontosabb ismeretekhez egy adott kérdésben? Ha Ön bevezetteti az internetadót, hogyan fognak hozzájutni az Ön alattvalói ezekhez az ismeretekhez?

Miniszterelnök úr, miért akarja elzárni a maradék információktól is az ország nagyobbik felét? Miért jó Önnek, ha a politikai karantén szélén egyensúlyozó országot szellemi karanténba zárhatja? Netán úgy gondolja, hogy akkor nem szembesülünk a politikai kirekesztettség súlyos gazdasági hatásaival?

Miniszterelnök Úr! Tegyen le a netadóról. Olyan vasfüggöny még nem született soha, amelyen át ne szivárogna a demokrácia friss levegője! A gondolkodás szabadságát pedig még kétharmaddal is tilos kalodába zárni!

Országos Pedagógus Tagozat