eszon.hu | Belföld | MVK sztrájk városvezetés
2016. február 11. 13:00

Miskolciak tízezreit szívatja a Fidesz!

A miskolci városvezetés és a munkáltató magatartása vezetett odáig, hogy az MVK-sok kénytelenek a sztrájkjogukkal élni.
"Bekövetkezett az, amitől tartva hetek óta figyelmeztet a miskolci MSZP: kivagyiságból, konokságból, a hatalmasokra oly jellemző felsőbbrendűségi komplexustól vezérelve több tízezer miskolci életét keseríti meg a városvezetés, a miskolci fideszes kurzus által kinevezett holdingos és MVK-s agytröszt."

Mindezt az MSZP miskolci szervezete közölte csütörtökön, arra reagálva, hogy az MVK Zrt.-s dolgozók jelentős részének képviseletében eljáró szakszervezeti sztrájkbizottság bejelentette: a követeléseik elérése érdekében sztrájkot hirdetnek február 17-i kezdettel, meghatározatlan időre.

Az MSZP szerint mindez azért van, mert a városvezetés, a Miskolc Holding nem hajlandó az MVK-s dolgozóknak megadni azt a bérfejlesztést, amit korábban a Holding igazgatótanácsa megígértek nekik. Még akkor sem, ha mindezzel kockáztatják, hogy a jogos jussukat követelő dolgozók – végső eszközként – sztrájkba lépjenek.

Kiderült, tényleg sztrájkba lépnek.

"A sztrájk ugyanakkor nem az MVK-s dolgozók műve; a miskolci utazóközönséget nem ők, hanem a fideszes városvezetés, a kézivezérelt Miskolc Holding szívatja. Ők azok, akik semmit sem tettek a sztrájk megakadályozásért, inkább a diktatúrákra oly jellemző lejárató kampánnyal, az MVK-s dolgozók hiteltelenítésével próbálták elérni, hogy mindez elmaradjon.

Nem marad el. Az agytröszt a jelek szerint képtelen felfogni, hogy ma már sem a megfélemlítés, sem a leszalámizási taktika, sem pedig a boszorkányüldözés nem segít.

Szerencsére még mindig nem késő: ha most végre belátják, hogy tévedtek, s mégis teljesítik a dolgozók jogos követelését, elkerülhető a sztrájk.

Segítségképpen javasoljuk, kérdezzék meg a miskolci Palotaszállóban jelenleg is parádézó fideszes krémet, hátha ők tudják, mit kell ilyenkor tenni.

Nekik talán – a nagy számok törvénye alapján – egy kicsivel több eszük van" – olvasható az MSZP közleményében.