Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak

Miskolcot vissza kell adni a miskolciaknak - jelentette ki Pásztor Albert független polgármesterjelölt szerdán, az avasi kilátóban tartott sajtótájékoztatón.

Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy nincs még egy olyan nagyváros Magyarországon, amely annyira vágyna a sikerre, mint Miskolc. Véleménye szerint Miskolc megérdemli a sikert, "megszenvedett érte".

Hozzáfűzte, a miskolciakat csak "becsülettel és tisztességgel lehet jól szolgálni", ezért az őt támogató szervezetek közös képviselőjelöltjeitől - önmagát is ideértve - elvárja, hogy írásban nyilatkozzanak arról, rokonaik, hozzátartozóik Miskolc költségvetésének terhére semmilyen előnyt nem élvezhetnek, "érdekükben eljárni tilos". Megválasztásuk után pedig azonnal vagyonnyilatkozatot tesznek a sajtó nyilvánossága előtt, és ezt minden évben megismétlik - mondta Pásztor Albert.

Elindítanak egy úgynevezett városkonzultációt a következő hetekben, végiglátogatva a húsz miskolci önkormányzati választókörzetet, mert egy hiteles, támogatásra méltó városprogram csak a miskolci emberek javaslataira épülhet - mondta.

Kitért arra, hogy szorgalmazza majd egy ciklusokon átívelő Miskolc-alkotmány megalkotását, elfogadását. A dokumentum kötelező érvényű lesz: a mindenkori városvezetőség stabilitást, fejlődést megalapozó vonalvezetője, az egész város alapokmánya - tette hozzá.

A sajttájékoztatón bemutatták a Pásztor Albertet támogató pártok, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM közös önkormányzati képviselőjelöltjeit is.