mszp.hu | Belföld | Budapest közlemény tisztaság
2016. augusztus 16. 14:24

Mocsok és bűz – rendkívüli takarítás kell a Budapest belvárosában!

Az utóbbi hetekben elviselhetetlenné vált a mocsok és a bűz Budapest belvárosában. Az MSZP felszólítja Tarlós Istvánt, hogy azonnal rendelje el a belső kerületek rendkívüli takarítását az áldatlan állapotok mielőbbi megszüntetése érdekében!
A nyári idegenforgalmi szezon a megszokottnál nagyobb terhelést okoz a belső városrészekben, a közterületek takarítása azonban nem igazodik a megnövekedett terheléshez. A szanaszét eldobált szemét, a műanyag palackok és üvegszilánkok csak a kisebb problémát jelentik. A belvárosi kapualjakat emberi vizelet-, ürülék- és hányásnyomok szegélyezik, az utcákon ezek bűze terjeng, a városban elszaporodtak a patkányok.

Elfogadhatatlan, hogy a főváros nem gondoskodik a szennyezett utcák takarításáról! A mocskos és bűzös utcákkal Budapest szegénységi bizonyítványt állít ki magáról, ráadásul az extrém szennyezés komoly közegészségügyi kockázatokat rejt a játszótereken játszó gyerekek, az utcákon sétáló családok számára.

Tény, hogy a jelenlegi extrém belvárosi kosz és bűz hamarosan egész Budapesten mindennapossá válhat, mert a hulladékgazdálkodás államosításával a kormány épp azt a pénzt veszi el Budapesttől, amiből a főváros eddig a közterületeket takarította. Ettől függetlenül  a főpolgármester dolga, hogy gondoskodjon a normál közegészségügyi állapotok visszaállításáról.

Felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy azonnal rendelje el a belső kerületek rendkívüli takarítását az áldatlan állapotok mielőbbi megszüntetése érdekében!

Horváth Csaba,
Szaniszló Sándor,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó galéria: Mocsok és bűz – rendkívüli takarítás kell a Budapest belvárosában!

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »