mszp.hu | Belföld | választás 2014 összefogás
2014. január 27. 16:58

Molnár Zolt: jelszóként, nem elnevezésként használjuk az összefogást

A baloldali ellenzék jelszóként, hétköznapi elnevezésként használja az összefogás szót, nem hoztak létre szervezetet ilyen néven, ezért az Összefogás Párt tiltakozása megalapozatlan - nyilatkozta Molnár Zsolt kampányfőnök az MTI-nek.

Molnár Zsolt az MTI-nek elmondta: az összefogás nevet éppen a választók adták a demokratikus ellenzéki pártok együttműködésének, az összefogás az ő követelésük volt. Az összefogás szót senki sem sajátíthatja ki - tette hozzá.

Szerinte ugyanakkor az összefogás szó politikai értelemben a baloldali ellenzéki pártokhoz kötődik. Jogi értelemben pedig csak akkor emelhetne kifogást az Összefogás Párt, ha az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Liberálisok ezen a néven választási pártot vagy bármilyen szervezetet hoztak volna létre, és így akarnának indulni a választáson, de erről nincs szó - mondta a kampányfőnök.

Hozzátette: jelszóként használják az összefogást, de a szavazólapon és a plakátokon is a részt vevő öt párt neve és logói szerepelnek majd.