mentőállomás Mosonmagyaróvár
2013. december 11. 15:09

Mosonmagyaróváriak! Támogassuk közösen a mosonmagyaróvári mentőállomást!

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők, Tisztelt Vendégeink!

Négy év alatt szinte teljesen tönkrement a mosonmagyaróvári mentőállomás, melyre az önkormányzat 45 millió Ft-ot költött, a beruházás értéke meghaladta a 100 millió Ft-ot.

Napjainkra beázik az állomás, eldugul a csatorna, a bejárati ajtó tönkrement, nincs nyáron felhős időben meleg víz. Csak néhány azokból a hibákból, amik az alig négy éve megépített új mentőállomáson jelentkeztek és már a napi működést veszélyeztetik.

Most, alig négy év elteltével úgy tűnik, komoly gondok akadtak a kivitelezéssel, aminek elhárításához ismét a város és lakóinak támogatására van szükség. Súlyos, már a napi működést veszélyeztető hibák merültek fel a négy éve átadott épületen.

Sajnos a garanciális javításra már nincs mód, az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint pedig a hibák elhárítására 2013-ban anyagi fedezetet biztosítani nem tudnak és jövő évi költségvetéséből sem garantált a szükséges pénz. A problémák orvoslása nem önkormányzati feladat, ám a mentőszolgálat jelenlegi anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé. Ugyanakkor a hibák elszenvedői a mentőállomás dolgozói és ezáltal közvetve a lakosság is.  A mentőállomás értékeinek megőrzése, valamint az operatív működés zavartalan biztosítása miatt viszont a hibák kijavítása feltétlen szükséges.

Ezért kérem a tisztelt polgármester urat és a képviselő-testületet, kezdeményezzen lakossági gyűjtést, vállalkozói támogatást a további hibák kijavításához.

Egyben kérem a tisztelt képviselő hölgyeket, urakat, szíveskedjenek felajánlani egyhavi tiszteletdíjukat a mosonmagyaróvári mentőállomást alapítványa számára.

Köszönettel: Dr. Kovács Tamás önkormányzati képviselő MSZP