2011. július 22. 16:40

Munkatáborok, szegénység, diktatúra!

Halmi József megyei frakcióvezető és Jeszenszki András megyei alelnök ezeket a szavakat tűzte zászlajára tegnapi sajtótájékoztatóján.

Jeszenszki András, három előzménnyel vezette fel a tájékoztatást, a kormány eddigi intézkedéseit méltatva, ami már eddig is megyénket sújtotta. Nem létező, új közmunkaprogramot fogadott el a Fidesz az „Út a munkához program helyett”, ami csak statisztikai adatok legyártására alkalmas, valós munkavégzésre, értékteremtésre nem. A Fidesz-kormányzás vesztesei vagyunk – mondta, már az egykulcsos adó miatt is, az új adórendszernek köszönhetően még kevesebbet keresnek megyénkben, mint eddig. A munkanélküli ellátások drasztikus csökkentésének is térségünk a legnagyobb vesztese.

Növekvő árak, növekvő szegénység! –ez jellemzi a jelenünket, mondta az alelnök.

Halmi József, frakcióvezető egy újabb, a kormány által teljesítetlen ígéretről beszélt. 1 millió munkahelyet ígértek, és még a közfoglalkoztatást is szétrombolják.

Munkatábor= diktatúra, ezekkel a fogalmakkal a történelem során már találkoztunk sajnos – közölte a frakcióvezető. A jelenlegi közmunka kényszermunka, és a munka elkerülésére ösztönöz. A közfoglalkozatási bér kevesebb, mint a minimál bér, és a törvény  a kormányra bízza bér megállapítását, miközben  a segély összege nem lehet több, mint a legalacsonyabb nettó közmunkabér 90 százaléka. Akkor kérdés, mennyi lesz a segély? És mennyit kell majd hozzátenni az önkormányzatoknak? A kényszermunka bérezésére két számot tudott Halmi József mondani, a képesítettek számára: 46.800 Ft - ot, a képesítés nélküliek számára 31.200 Ft – ot emlegetnek (?) – de, ez sajnos sehol nincs leírva.
Hol vannak az emberek érdekei? - Nem látjuk.

Hol vannak a forradalmárok? – eltűntek.

Megbukott Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár is, mert a közmunkaprogramot is a Belügyminisztérium dolgozta ki.  Nem akarják beismerni, hogy az ” Út a munkához” program nem volt rossz program. Mit mondanak a kormánypárti országgyűlési képviselők a megyénkben az embereknek? Az emberek sokkal rosszabbul élnek, nem tudják a gyógyszereiket kiváltani, nap mint nap közműveket kötnek ki náluk.

TILTAKOZUNK, hogy a Fidesz nem törődik semmivel, csak hozza a népnyúzó intézkedéseit!

Vannak milliárdok a híres munkatáborokra, csak az emberek foglalkoztatására nincs. Süllyed az ország!  Követeljük a megye kormánypárti képviselőitől, hogy ne szavazzanak meg olyan törvényeket, amelyek hátrányosan érintik a megyében élő embereket. Segítsenek az embereknek, hogy ne halljanak éhen!