MTI/mszp.hu | Belföld | önkormányzat 2014 Nyíregyháza
2014. augusztus 18. 12:22

Nagy László az ellenzéki pártszövetség polgármesterjelöltje Nyíregyházán

Nagy Lászlót, az MSZP városi elnökét, korábbi alpolgármestert indítja polgármesterjelöltként a Változást Nyíregyházáért ellenzéki pártszövetség az októberi önkormányzati választáson Nyíregyházán - jelentették be a szövetséget alkotó öt pártszervezet képviselői hétfőn a szabolcsi megyeszékhelyen.

Az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció, a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség közös polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyéni képviselőjelöltként is indul.

A tájékoztatón Nagy László bemutatta a pártszövetség 15 egyéni képviselőjelöltjét is.

A 48 éves, tanár végzettségű Nagy László két gyermek apja, 1998-tól tagja, 2002-től vezetője az MSZP városi frakciójának, közben 2006 és 2010 között Nyíregyháza alpolgármesteri tisztségét töltötte be.

Nagy László szerint a pártszövetség a következő két hónapban nagyon egyértelmű, világos jövőképet akar felvázolni, amelynek központjában a munkahelyek, valamint a létbiztonság, a jogbiztonság, a közbiztonság áll, "amit ma Nyíregyházán (...) sokan nem tudnak megélni". A Változást Nyíregyházáért olyan jövőt kínál a városnak, amelyben mindenki megélheti a mindennapok biztonságát - hangsúlyozta.

A szövetség összetételével kapcsolatos kérdésre Nagy László elmondta, nem az a lényeg, hogy ki melyik szervezetnek a tagja. Ebben a szövetségi rendszerben legtöbben az MSZP jelöltjei, emellett nagyjából egyenlő arányban vannak a független, illetve az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció által indított jelöltek - ismertette az ellenzéki politikus.