mszp.hu | EFOTT
2015. július 15. 09:28

Nagy meleg, nagy por és nagy kilátások

Első nap a 40. EFOTT-on.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója Magyarország legjelentősebb ifjúsági fesztiválja, immár 40 esztendeje. Az évről évre más helyszínen megrendezésre kerülő esemény mindig is közismert volt a legendásan önfeledt hangulatról és az óriási bulikról, amelyek remek alkalmat biztosítottak a kapcsolat-, illetve közösségépítésre.

Épp ezért a nevesebb, jelentősebb ifjúsági szervezetek hagyományosan mindig is részt vettek rajta. Nálunk is komoly tradíciója van annak, hogy lelkes aktivistáink és a standunk mindig megtalálhatóak a fesztiválhelyszíneken.

Így aztán nem is csoda, hogy idén már egy rutinos gárda sorakozhatott fel, hogy a viszonylag gördülékenyen zajló kipakolás és elhelyezkedés után elfoglalja helyét Velencén, ahol július 14. és 19. között számos meglepetéssel várjuk majd a fesztiválozókat.

Mint minden évben, úgy ezúttal is nagy volt az érdeklődés: már a kipakolás közben is gyülekeztek a fiatalok a standunk előtt, s a Societas TV csapata pedig szintén felsorakozott, hogy megkezdje az ilyenkor szokásos videógyártást.

“Minden együtt van egy remek folytatáshoz” Brunner Tibor, szervezetünk Nemzetpolitikáért felelős  elnökhelyettese nagyon bizakodó. “Jó a start, jó kezekben van minden. Az életünket egyenlőre eléggé megkeserítő, mindent belepő por ellenére a kilátásaink is elég jónak tűnnek. Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki az idei alkalomból.”

“95 ezer.” – mondta a Societas alelnöke, Eszik Bence. “Ennyi fiatalra számítanak idén a 40. EFOTT szervezői. Nem lehet kérdés, hogy a következő pár napot a lehető legaktívabban igyekezzük majd eltölteni, hiszen a legfontosabb feladatunk: mindig ott lenni, ahol a generációnk élete zajlik.”