2012. szeptember 19. 14:53

Ne csak a Malév-bizottság, a Malév is induljon újra!

Teljesen mindegy, hogy a Malév-csőd okait feltárni hivatott parlamenti vizsgálóbizottság mandátuma a múlt héten vagy a jövő héten szűnik meg, a lényeg ugyanaz: a bizottság nem végezte el a munkáját, a nemzeti légitársaság Fidesz-kormány idején bekövetkezett csődjének igazi okaival ugyanis egyáltalán nem foglalkozott.

Míg Varga István, a bizottság fideszes elnöke tényfeltáró munkájának eredménytelenségét különféle jogalkotási trükkökkel próbálja palástolni, az MSZP a valódi probléma megoldását várja, a Malév újraindítását szorgalmazza. A Fidesz-kormány csődbe vitte a Malévet, a munka nélkül maradt dolgozókról és a beszállítókról nem gondoskodott, az értékes repülési jogokat offshore-hátterű egykori barátoknak játszotta át és mindezekről egy alibi bizottság felállításával igyekezett a figyelmet elterelni.

Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a Malév-csőd okait az Országgyűlés ténylegesen vizsgálja ki, és állapítsa meg, kit terhel felelősség azért, hogy több mint fél éve nem repülnek a Malév gépei! Az MSZP változatlanul abban érdekelt, hogy a nemzeti légitársaság a lehető leghamarabb újrainduljon.

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes