mszp.hu | Belföld, Gazdaság | internetadó
2014. október 27. 08:01

Ne legyen netadó és csökkenjen az korrupció miatt magasan tartott ÁFA!

Az MSZP támogatja azokat a civil törekvéseket, amelyek az internetadó bevezetése ellen szerveződtek. Az emberek elemi felháborodása érthető, törvényes fellépésük jogos. A párt tagjai és vezetői közül többen magánemberként részt vettek a vasárnap esti tüntetésen.

A Fidesztől az önkormányzati választások előtt folyamatosan követeltük, hogy tegye világossá, milyen megszorításokra készül. A kormány mindent tagadott, és hazugságokkal kampányolt. Most kiderült az igazság.

Kiderült, hogy a kormány eddig azért nem lépett fel az adócsalások ellen, azért nem csökkentették a rekord magas, 27%-os áfát, mert magas rangú kormányzati szereplők ezt a helyzetet korrupcióra használták fel. Kiderült az is, hogy a Fidesz Orbán Viktor ötletére be akarja vezetni az internetadót.

Az MSZP természetesen elítél bármilyen erőszakot, de a helyzetért minden felelősség a Fideszt terheli!
Határozottan kijelentjük, hogy az MSZP soha nem támogatta az internetadó bevezetését! Ennek bizonyítéka, hogy a párt frakciója ezt az elhibázott szakértői javaslatot 2008-ban azonnal leszavazta! Most a Fidesz frakciójától is ugyanezt várjuk!

Követeljük, hogy az Orbán-kormány hozza nyilvánosságra a korrupcióban érintettek nevét! A jövőbeni adókorrupció kizárása érdekében azonnal és radikálisan csökkenjen az ÁFA a legfertőzöttebb termékkörben, illetve az alapvető élelmiszereknél! Ha az Orbán-kormány ezt most is elszabotálja, jogosan söpri el őket a népharag!

Lukács Zoltán
,