mszp.hu | Külföld | aláírásgyűjtés NVB NVI
2016. augusztus 12. 10:34

Ne szabotálja el az NVB az aláírások hitelességének ellenőrzését!

Az MSZP felszólítja a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB), hogy ne szabotálja el a földügyben indított népszavazási kezdeményezés Nemzeti Választási Iroda (NVI) által „hibásnak” minősített aláírásainak ellenőrzését!

Sajnos jól látható, hogy az NVB eddigi asszisztálásával az NVI mindent megtett azért, hogy a lehető legtöbb aláírást „hibásnak” minősíthessen, most pedig mindent megtesz azért, hogy ezekről az aláírásokról ne derülhessen ki az érvényességük a törvényben előírt ellenőrzési határidőig, augusztus 27-ig.

Az NVI a „hibásnak” minősített aláírások vizsgálatánál jelenleg olyan primitív ellenőrzési módszert alkalmaz, amely csak a személyi számot vizsgálja, a többi megadott adatot – anyja neve, lakcím – nem. Mivel a figyelmen kívül hagyott adatok alapján ma már a legegyszerűbb keresőprogramokkal is beazonosíthatók lennének az aláírók, ez arról árulkodik, hogy – a választási bizottság hallgatólagos asszisztálásával – az NVI szándékosan szabotálja az aláírások ellenőrzését, hogy augusztus 27-e után hivatkozhasson az ellenőrzési határidő leteltére.

Az MSZP szerint sem az NVB, sem pedig az NVI nem másíthatja meg negyedmillió magyar állampolgár akaratát!

Az NVB és az NVI feladata nem az, hogy a Fideszt szolgálja, hanem, hogy azt feltételezze: az eléje került aláírások egyértelmű kinyilvánításai a népszavazási akaratnak, ezért még augusztus 27-e előtt mindent meg kell tennie ezek érvényességének megállapításáért!

MSZP

Bővebb információ: Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese