mszp.hu | Belföld | Gripen-baleset Gripen Hende Csaba
2015. június 20. 14:28

Ne titkolózzon Hende Csaba a Gripenekkel kapcsolatban!

Annak ellenére, hogy az MSZP már többször is felszólította erre, Hende Csaba nem jelent meg a Honvédelmi és rendészeti bizottság ülésén, a bizottság fideszes többsége pedig leszavazta a Gripenek ügyének napirendre vételét.

Közleményében a honvédelmi miniszter azt írta: "a biztonsági felülvizsgálatok lezárultát követően a kiképzési repülések újra elkezdődtek" és "bármikor kész tájékoztatni a Magyar Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságát".

Ismét felszólítjuk a minisztert, ne várjon a bizottság fideszes tagjainak szavazatára, jöjjön el a Honvédelmi és rendészeti bizottság június 24-én 10 órára meghirdetett ülésére és haladéktalanul adjon számot a Gripen balesetek és meghibásodások hátteréről, és arról, hogy ez az eseménysorozat lehet-e tünete az elmúlt öt év rendkívül hibás honvédelmi kormányzati döntéseinek, többek között annak, hogy közel 250 milliárd forintot vett el az Orbán-kormány a Magyar Honvédségtől ezzel drámai rombolást okozva a működési feltételekben.

Ha ezt nem teszi, továbbra is nyitott marad a kérdés, hogy mit titkol Hende Csaba a Gripenekkel kapcsolatban?

Harangozó Tamás
frakcióvezető-helyettes,
a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke

Demeter Márta