2012. június 09. 15:09

Ne utalványozzanak, hanem fizessenek!

Felháborító, hogy a kormány a svéd és a német nyugdíjmodellel való kísérletezés után már talán azzal is sújtaná a nyugdíjasokat, hogy utalványban fizetné a nyugdíjak egy részét!

Felszólítjuk a kormányt: azonnal adjon egyértelmű magyarázatot arra a levélre, amit az állami utalványokat forgalmazó üdülési alapítvány a napokban küldött a patikáknak!

A szóban forgó levél arra enged következtetni, hogy a kormány immár nemcsak a nyugdíjak megadóztatását, hanem – legalábbis részleges – utalványra váltását is tervezi. Ha ez megvalósul, több mint hárommillió magyar nyugdíjast fosztanak meg egyetlen biztos jövedelmétől, holott a nyugdíjjárulékot nem a CBA-nak vagy a sarki patikusnak, hanem az államnak fizették évtizedeken át!

Felhívjuk a kormány figyelmét, hogy a nyugdíjjárulékot azért fizetjük forintban és nem mondjuk krumpliban, hogy a nyugdíjunkat is készpénzben kapjuk. Felszólítjuk az Orbán-kormányt, ne próbálja meg elvenni az emberek befizetett járulékaik után jogosan járó pénzét, és azonnal adjon magyarázatot a patikáknak küldött levélre!

Korózs Lajos,
elnökségi tag