mszp.hu | Belföld | Agrárgazdaság
2016. február 04. 10:17

Nem a vidékfejlesztési hivatalt, a korrupt vezetőit kell bezárni!

Lázár János azért záratná be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, hogy minden létező uniós fejlesztési pénz felett ő rendelkezzen. Mivel az MVH az EU kifizető ügynöksége, Lázár János a felszámolással azt kockáztatná, hogy a gazdák ne jussanak hozzá a nekik járó támogatásokhoz. A hivatal megszüntetése nem megoldás a hivatal súlyos működési hibáira, az ellen a gazdák érdekében határozottan tiltakozunk!

Nem a hivatallal és az ott dolgozó tisztességes szakemberek munkájával van baj, hanem azokkal a politikai vezetőkkel, akik kizárólag a fideszes földlenyúlására koncentrálnak. Nem a vidékfejlesztési hivatalt kellene bezárni, hanem a lopásalapú kormányzás rendszerének működtetőit!

A Fidesz lopásalapú kormányzásának ékes bizonyítéka volt, amikor kiderült: a Fidesz által kinevezett vezetők 2012-2013-ban arra használták fel hatalmukat, hogy maffiát hozzanak létre a területalapú támogatások lenyúlására. Miközben az ügynek ma már több mint 100 vádlottja van, a földművesnek felcsapott Lázár Jánosnak legutóbb már arra sem volt ideje, hogy megjelenjen az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság előtt. Nyilván a tavaszi vetés előkészítésével van elfoglalva.

Gőgös Zoltán
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő