Nem az adóhivatal létszámát, hanem a fideszes korrupciót kell csökkenteni!

Az adóhatóság leépítésével az Orbán-kormány nyíltan az adócsalók pártjára áll. Az MSZP szerint nem az adóhivatal létszáma nagy, hanem a fideszes korrupció. Éppen ezért tévúton jár Varga Mihály gazdasági miniszter: nem a NAV becsületes munkatársait kell kirúgni, hanem azokat a fideszes vezetőket, akik Vida Ildikó távozása után is tovább akadályozzák az ezermilliárdos adócsalások felderítését és ezzel hatalmas károkat okoznak az országnak.

Az MSZP szerint az adóhatóság létszámának tervezett drasztikus leépítésével még tovább gyengül a szervezet hatékonysága és a felsővezetői szinten konzerválódik az a belső szervezeti irányítás, amely az államilag irányított korrupció melegágya.

Varga Mihály ne a becsületes adóhatósági dolgozókat fenyegesse kirúgással, hanem a szervezet működéséből iktassa ki a korrupciót, majd gondolkodjon el azon, hogyan nevezheti az „adócsökkentés kormányának” azt a politikai vezetést, amelynek irányítása alatt – az ő szavait idézve – „a magyar adóhivatal többféle adóbevételt szed be, mint egy osztrák, egy német vagy egy holland.”

Burány Sándor
a Költségvetési bizottság elnöke