Belföld | éhségmenet 2013
2013. február 06. 12:31

Nem az út szélén, hanem úton vannak a szegények!

Az MSZP Roma Tagozata támogatja az Éhségmenet munkát és kenyeret követelő tagjait. A fagyban menetelő nehéz sorsú emberek és a velük szimpatizálók 4 millió korgó gyomrú honfitársunk helyett is demonstrálják a kormány szegényellenes politikájával szembeni elégedetlenséget, a mindennapi kilátástalanság miatti elkeseredettségünket.

Az MSZP Roma Tagozatát felháborítja, a szegény embereket pedig elkeseríti, hogy a Fidesz nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzd. Nem dolgozni és boldogulni akaró, hanem lenézendő élősködőknek tekinti a nehéz sorban élőket.

Felháborító, hogy miközben sokmilliárdos luxusberuházásokra, stadionépítésekre, parlamenti testőrségre van pénz, a szociális- és családtámogatások szinten tartására, a munkahelyek számának bővítésére, a közmunka tisztességes megfizetésére, de még az éhezés megállítására sincs!

Tagozatunk a szegény sorsú roma emberek számára olyan programot dolgoz ki, amely esélyteremtő oktatással, emberséges és ösztönző szociális rendszerrel, hatékony szakképzéssel, tisztességes munkával biztosít több esélyt és reményt a rászorulóknak.

A Roma Tagozat arra biztatja a magyarországi cigányságot, hogy bátran emeljék fel a szavukat a fideszes embertelenséggel szemben! Kérjük az Éhségmenet céljával egyetértő roma honfitársainkat, hogy kapcsolódjanak be a menetbe. Kísérjük őket az út szélén, nyilvánítsuk ki együtt, hogy elég volt a kormány szegényellenes politikájából!

az MSZP Roma Tagozata