mszp.hu | Belföld | MTI OLAF | Média
2015. november 18. 14:41

Nem hajlandó kiadni az MTI, hogy az OLAF nyomoz Orbán vejének volt cége ellen!

A mai napon az MTI megtagadta annak a közleménynek a kiadását, amelyben arról írtam, hogy az Európai Unió csalásellenes szervezete (OLAF) nyomozást folytat azon cég ellen, melynek egyik tulajdonosa a vizsgált időszakban Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt. Ez a cég 2014-től gyanús körülmények között sorozatosan nyerte az EU által finanszírozott milliárdos közvilágítási beruházásokat úgy, hogy bár magas áron dolgozott, sokszor senkivel sem kellett versenyeznie.

Közleményemben az MSZP nevében azt követeltem, hogy induljon vagyonosodási vizsgálat Tiborcz István ellen.

Az MTI arra hivatkozva tagadta meg a közlemény kiadását, hogy az „nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira” illetve „nem vonatkozhat természetes személyre, kivéve a személyében érintett reagálását.”

Mivel az OLAF uniós közpénzek elköltését ellenőrzi, ezért az általa indított vizsgálat is közügy, és álláspontom szerint az ebben érintett Tiborcz István is közszereplőnek minősül. Az MTI eljárását ezért cenzúrázásnak tartom.

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes