mszp.hu | Belföld
2016. július 01. 11:59

Nem munkacsoporttal, hanem több pénzzel kell megoldani a szociális válsághelyzetet!

A kormánynak nem munkacsoportot kellene létrehoznia a gyermekbiztonsági ügyek felügyeletére, hanem meg kell fizetnie a szociális területen dolgozókat, helyre kell állítani a munkájuk becsületét, és újra kell építeni azt a családvédelmi intézményrendszert, amelyet a Fidesz szétvert!

Az elmúlt néhány hónap gyermektragédiái és a kiskorúak elleni erőszakos eseményei szinte törvényszerű következményei annak, hogy a Fidesz padlóra küldte a szociális intézményrendszert. Ezt már a Fidesz sem tudja takargatni. Ám ezek után senki nem gondolja komolyan, hogy egy jól fizetett fideszes munkacsoport majd megoldja a gyermekéleteket veszélyeztető szociális válsághelyzetet.

Az MSZP szerint minden szociális területen dolgozónak fizetésemelést kell adni és a lehető leghamarabb ki kell építeni azt a gyermekvédelmi jelzőrendszert, amelynek felállítását már régóta szorgalmazzuk. Csak így garantálható a magyar gyermekek biztonsága, nem pedig egy újabb munkacsoporttal, amely csak egy drága és hatástalan látszatintézkedés lenne!

Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő