Nem szabad engedni, hogy szétverjék a társadalmi szolidaritást!

A változás pártjaként nemcsak kormányt akarunk váltani, hanem azt is meg akarjuk mutatni, hogy milyen legyen Magyarország: békére, biztonságra, nyugalomra van szükségünk – mondta Tóbiás József Újpesten, az idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényen.

A pártelnök kijelentette, mindenki számára fontos, hogy az idős ember is aktív résztvevője lehessen a társadalomnak. Mint mondta, a nyugdíjasok sorsa mostanában vagy választási, vagy konfliktus-téma a politikában, pedig annak a társadalomnak, amelyik nem becsüli a múltját és a jelenét, annak nincs jövője. Nem csupán a világnapon, hanem minden percben meg kell becsülni az időseket – tette hozzá, majd így folytatta: mi a változás pártja vagyunk, és változtatni akarunk. Nem szabad engedni, hogy szétverjék a társadalmi szolidaritást – hangsúlyozta az MSZP elnöke.

Korózs Lajos országgyűlési képviselő azt emelte ki, a kormánypropagandával szemben a valóság az, hogy semmi nem működik jobban. A törvényeket olyan emberek hozzák, akiket megválasztottak, de ezek az emberek palira veszik azokat, akik megválasztották őket – figyelmeztetett. A nagyon gazdagok irdatlan összegeket keresnek, a középosztály vegetál, nagyon sokan pedig már jóval lejjebb csúsztak: a felnőtt lakosság közel 40 százalékáról van szó. Egyértelmű, hogy szándékosságról van szó, hiszen 2010 óta a kormány közel 900 milliárd forintot lopott ki a nyugdíjrendszerből, miközben olyan luxuskiadásokra költenek, mint festmények, stadionok, vagy más ingatlanok. Világosan látszik, hogy a nyugdíjasok finanszírozzák Orbán Viktor hóbortjait – összegezte a politikus. Korózs Lajos hangoztatta, hogy az MSZP mindig követelni fogja a szociális szférában dolgozók fizetésemelését, a minimálnyugdíj emelését és a szociális háló újrateremtését. Ha pedig a kormány nem hallgat ránk, akkor ahhoz kérünk majd a választók támogatását, hogy 2018-ban kormányra kerülve mindezt megtehessük.

A beszédeket zenés műsor követte, a házigazda Horváth Imre országgyűlési képviselő volt.