Nem szakadt le...?

Csoda, hogy nem szakadt le, pontosabban szét az újságpapír Varga Mihály szavaitól. A Fidesz gazdasági minisztere egy amerikai lapnak azt mondta, hogy "a magyar kormány a forint árfolyamának stabilabbá tételével kívánja az országba vonzani a nagyon is szükséges befektetéseket, nem pedig a forint gyengítésével ösztönözni az exportot".

Csak emlékeztetőül: 2010 tavaszán az euró árfolyama 265, a svájci franké pedig 185 forint volt. A Fidesz három éve tudatosan gyengíti a forintot és a kormányváltás óta több mint 30 százalékkal rontotta a magyar fizetőeszköz értékét. A tartósan gyenge forint meg is tette a hatását: a megélhetési költségek folyamatosan emelkedtek, a munkahelyteremtő beruházások elmaradtak és még az államadósság sem csökkent.

Az MSZP ezért azt javasolja a Matolcsy-féle gazdasági csodát a múltkor még a háztartási hűtőszekrények cseréjétől váró Varga Mihálynak, hogy ha jobb ötlete nincs, legalább ilyen légből kapott nyilatkozatokkal ne rontsa tovább a magyar gazdaság helyzetét. Az MSZP addig a növekedés ösztönzésére, az igazságosságra, a kiszámíthatóságra és az emberek megélhetési költségeinek csökkentésére fókuszál.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő