2012. augusztus 28. 16:03

Néma tiltakozással az újabb elbocsájtások ellen!

Az MSZP Megyei Szervezete felháborodását fejezte ki mai sajtótájékoztatóján, hogy több mint 500 főt bocsájtanak el a Holding háttérintézményeiből. Halmi József, megyei alelnök az alábbi kérdésekkel nyomatékosította felháborodását:

Kedves megyei fideszes urak!

Hol van az 1 millió munkahely? Hol vannak az új munkahelyek? Ma miért nem tiltakoznak? Több mint 500 ember és családja megélhetése van veszélyben! Ha az Önök kormánya tesz ilyet, az helyes?

Az Önök kormánya, és az Önök pártja nem ezt ígérte. Az Önök kormánya alatt kórházakat zárnak be, osztályokat szüntetnek meg. –kommentálta felvetett kérdéseit a képviselő.

A Holding megalapítása óta már több száz embert küldtek el, nem ezt ígérték!  Bizonytalanná vált a kórházak sorsa, a finanszírozás, nem csökkentek a költségek, a tartozások, miközben azt látjuk, hogy a pazarlás megy. Csökkent az egészségügyi ellátás színvonala. Ki irányítja Mangol Csillát, ki Ő? Mennyiért teszi ezt, hogy 500 embernek elbizonytalanítja az életét?  - folytatta kérdéseit a politikus.

Az alelnök Úr Seszták Oszkárnak is üzenetet fogalmazott meg a sajtó nyilvánossága előtt: Eljött az ideje, hogy most már tényleg mondjon le, ne okozzon több kárt! Államosították a kórházakat. Csendben maradtak. Államosították az intézményeket. Csendben maradtak, sőt cinkosok voltak. Cinkosok voltak abban is, hogy emberek elveszítsék a munkahelyüket. Miért nem tiltakoznak?

Ezek az úri politikusok mindenkit az orruknál fogva vezetnek.  – jelentette ki a képviselő.
Felszólítjuk Fehérgyarmat, Mátészalka, Nagykálló, Nyíregyháza, Vásárosnamény polgármestereit, hogy tiltakoznak a kórházak összevonása ellen, mert az újabb létszámleépítést jelent, abban a megyében, ahol a legnagyobb a munkanélküliség.

Tiltakozunk és felszólítjuk egyben a Fidesz megyei országgyűlési képviselőit,  Román Istvánnak felhívom külön a figyelmét, - mondta a képviselő, hogy dolgozni kellene! Dolgozni az emberekért, a kórházakért, a megyéért és az országért, és nem csak a pártszövetséget szolgálni. Az ország és megye felett sötét fellegek vannak, a diktatúra fellege. Itt az idő! Ne engedjék az elbocsájtásokat, követeljék az 1 millió munkahelyet, és ne hazudjanak végre!

A képviselő felhívta a sajtó nyilvánossága előtt mindenki figyelmét, hogy a maga módján tiltakozzon! Holnap 10.00-10.30 között néma tiltakozással fejezze ki együttérzését az elbocsájtottak mellett és tiltakozzon az elbocsájtások ellen a nyíregyházi Jósa András Kórház előtt, a nagykállói, a mátészalkai,  fehérgyarmati és a vásárosnaményi kórház előtt!

Sz.-Sz.-B. megye lakosai sírnak, megélhetésük veszélyben, gyógyszerüket nem tudják kiváltani, bizonytalan az egészségügyi ellátásuk, és bizonytalan azoknak az embereknek a munkahelye, akik ma a Holding kórházaiba dolgoznak.