2012. október 02. 08:55

Nemzeti Elszegényedés Kormánya

„Akinek nincs semmije, az annyit is ér.” Lázár János óta tudjuk, mit vall a Fidesz a szolidaritásról. Csakhogy egyre több magyar van, akinek nincs semmije, mivel a kormány a szegénység helyett a szegények ellen vív háborút.

A Nemzeti Elszegényedés Kormánya megdöbbentő arányban - az elmúlt évben például 160 ezerrel - növelte a szegények számát.

A Nemzeti Elszegényedés Kormánya ezt szegényellenes intézkedések egész seregével érte el. Az igazságtalan, egykulcsos szja, a jóléti juttatások minimálisra csökkentése, a nyugdíjak értékének csökkentése, a rokkantnyugdíjak megvonása, a gyógyszerkassza kifosztása, az áfaemelés, a gyermekétkeztetés felszámolása, a munkanélküli ellátás idejének harmadolása, és még egy tucat megszorítás után pár milliárd forintos költségvetési megtakarításért reményében most a segélyezési plafon bevezetése következik?

A Nemzeti Elszegényedés Kormánya két évét a jövedelmi árkok betemetése helyett azok mélyítésével töltötte. Ez idő alatt, akinek korábban tisztes megélhetésben volt része, mára jó eséllyel szegény lett, aki pedig szegény volt, még szegényebb lett. Miközben a 100 legnagyobb adózó 2010 óta mintegy 250 millió forint adókedvezményt vehetett igénybe, a kormány egymillió új, létminimum alatt élő magyart teremtett!

Az árkok betemetése ettől a kormánytól nem várható. Az tehát már egy széles társadalmi összefogással felhatalmazott, baloldali kormány feladata lesz.

Korózs Lajos
elnökségi tag