Nemzetközi Ifjúsági Nap

Az ENSZ 1999-ben született döntése alapján minden év augusztus 12-én tartjuk a Nemzetközi Ifjúsági Napot, hogy ráirányítsuk a figyelmet a fiatalokat érintő problémákra.

Elvándorlás, munkanélküliség, szűkülő továbbtanulási lehetőségek csak, hogy a legjellemzőbb gondokat említsük, melyek nyomasztják a fiatalokat. A számok nem hazudnak, 2010 óta tízezrek hagyják el évente korosztályunkból az országot boldogulásukat külföldön keresve, a szebb élet reményében, vagy egyszerűen csak azért, mert Magyarország egyre élhetetlenebb, bármennyire mantrázzák, hogy "jól teljesít". A mai Magyarországon több mint négy millióan élnek a létminimum alatt. Az ilyen családokban élő gyermekek nem jutnak megfelelő minőségű ételhez: zöldséghez, gyümölcshöz, húshoz, tejtermékekhez, és egyre gyakrabban része a mindennapjaiknak az éhezés.

Kedves ifjú, fideszes politikusok! Lehet sikerről szóló kormánypropagandát terjeszteni, sértetten kiállni és drága, színes marketing kiadványok mondatait ismételgetni, de higgyétek el: nincs igaza a barátotoknak, amikor azt mondja: "47 ezer forintból meg lehet élni!". Lépjetek ki végre a vastagon fizetett, politikai posztjaitok falai mögül! A világ egészen más, ha nem egy kényelmes, kormányzati autóból ülve nézitek.

MSZP Ifjúsági Tagozat