Belföld | özvegyi nyugdíj közlemény
2012. november 14. 16:14

Nevezzék meg a felelősöket!

Üdvözöljük, hogy a kormány (miután többször is felhívtuk a figyelmet az ügyre), mégsem csökkenti felére a rehabilitációs eljárásban részesülők nyugdíját. Tény, hogy a kihirdetett törvény elfogadhatatlan kormányzati szándékot tükrözött.

Miután jeleztük a problémát, a minisztérium elismerte felelősségét, a helyettes államtitkár pedig rendszerhibának nevezte az ügyet, mintha az idős özvegyasszonyok rendszerhibát képeznének a nyugdíjrendszeren belül.

Azonban a területet felügyelő és irányító Emmi felelőssége itt nem ér véget, hiszen a jogszabály előkészítésénél, már a tárcán belüli egyeztetésnél ennek a "hibának" ki kellett volna derülnie.

Sőt, ezt követően is lett volna lehetőség a korrekcióra, hiszen tárcaközi egyeztetés, a közigazgatási államtitkári értekezletek mind-mind megelőzik a kormány döntését.

Üdvözöljük a tárcaközi bizottság létrehozását, mely a "rendszerhiba" okát hivatott megkeresni. Úgy véljük, a személyi felelősség megállapítása nem maradhat el, így kérjük Zupcsán Erika helyettes államtitkár és Soltész Miklós államtitkár szakmai munkájának felülvizsgálatát, majd azokból a szükséges konzekvenciák levonását, hogy ne okozzanak több kárt a szociális ellátórendszernek!

Ezzel tartoznak annak a több tízezer özvegyasszonynak, akinek a megélhetésével hónapokon át szórakoztak!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja