mszp.hu | Belföld | közlemény MVM MVM Partner
2016. április 27. 15:56

Nincs új a nap alatt – közpénzszórás az MVM-nél is

Máig titkolta a Magyar Villamos Művek (MVM), hogy lesz-e új logója, és ha igen, annak tervezése és kivitelezése mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek. Ma viszont kiderült, hogy lesz, és az MVM új arculatára is elköltenek pár száz milliót.

Tekintve, hogy az új logó a kormányközeli kutatócégek közreműködésével készült, nyilvánvaló, hogy ismét az elmúlt napokban megismert Matolcsy-féle fideszes közpénzszórással van dolgunk. A kormány alá tartozó állami energiacég megint a fideszes haverok kifizetésére koncentrál ahelyett, hogy olcsóbban adná végre a világpiacon már csaknem féláras energiát az embereknek.

Ezért amellett, hogy szeretnénk tudni, pontosan hány forint közpénzbe került az állami cég vadonatúj logója, továbbra is követeljük, hogy a kormány fejezze be az világpiaci árzuhanáson való nyerészkedést, és azonnal csökkentse a lakossági földgázszámlákat az átlagfogyasztásig 20 százalékkal, az áram- és távhőszámlákat pedig 10-10 százalékkal!

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes