Norvég alap: pártközi konzultációt kezdeményez az MSZP

Lázár János lemondta brüsszeli látogatását. Nem meglepő, hogy az Európai Bizottság nem kíván tárgyalni egy olyan emberrel, aki nem tudja kimagyarázni, miért akarja láthatatlanná tenni az EU-s pénzek elosztását.

Mivel Magyarország fejlesztéseinek 97 %-a uniós forrásokból valósulnak meg, a magyar kis-és középvállalkozások fejlesztéseit is beleértve, így Lázár szakmai alkalmatlanságával és önző politikai ambícióival  sok százezer ember megélhetését kockáztatja.

A szándék egyértelmű: Lázár és Orbán úgy alakította át az uniós kifizetések rendszerét, hogy az EU ne vehesse észre, a Fidesz miként talicskázza ki a pénzt Simicska Lajosnak, Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes oligarchának. Orbán ezzel azt üzente az EU-nak: ti csak fizessetek, és ne törődjetek azzal, hogy a haverjaink kapják a támogatást.

Az EU pedig úgy döntött, ebbe nem megy bele.

Felszólítjuk Orbán Viktort és Lázár Jánost, hagyják abba nemzetrontó tevékenységüket és állítsák helyre az EU-s pénzelosztás átláthatóságát és tisztaságát.

Lázár Jánosról kiderült, alkalmatlan a posztjára és méltatlan arra, hogy Magyarország egyik minisztere legyen. Miután elszámolt a trafikmutyival, a kaszinómutyival, a norvég alap és az unió pénzeivel Lázárnak fognia kell a sátorfáját és távoznia kell a közéletből.

Az MSZP azonnali konzultációt kezdeményez a frakciók között az uniós és norvég pénzek átláthatóságának és kifizetésének ügyében.

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes