Nyilatkozzon Tarlós: milyen lobbiérdekeket támogat?

142 nappal az önkormányzati választások várható időpontja előtt még mindig nem tudjuk, mit gondol Tarlós István Budapest jövőjéről. Több fideszes politikus nyilatkozott már a főváros felszabdalásáról, átalakításáról, de a jelenlegi főpolgármester szokása szerint csak lapít.

Nem tudjuk, közvetlenül választhatunk-e főpolgármestert, vagy Orbán Viktor kinevezettje vezeti majd a fővárost. Nem tudjuk, szabadon választhatunk-e képviselőket Budapest közgyűlésébe, vagy a kerületi polgármesterek döntenek összbudapesti ügyekről. Nem tudjuk, továbbra is 23 kerülete lesz-e a fővárosnak, vagy összevonják őket. Nem tudjuk, hogy a kerületeket demokratikusan megválasztott polgármesterek, vagy a Fidesz által delegált komisszárok irányítják majd.

Elég volt Tarlós István hallgatásából! Tegyen végre pontot a fideszes vircsaftra! Felszólítjuk a főpolgármestert, hogy nyilatkozzon: a fideszes lobbiérdekek közül melyiket támogatja!

Jogunk van tudni, Tarlós István mit és kit képvisel, mi a véleménye a Budapest életét alapjaiban felforgató szándékokról. Az sem lenne meglepő, ha Orbán Viktor és a Fidesz bábjaként a főpolgármesternek nem lenne önálló véleménye ezekről az elképzelésekről, ebben az esetben viszont az egyetlen helyes döntés, ha még ma benyújtja a lemondását.

Horváth Csaba,

főpolgármester-jelölt