Nyílt levél Dr. Kovács József részére

Tisztelt Elnök Úr!

A Fidesz-KDNP kormányzata alatt az egészségügyi dolgozók szakma- és ország elhagyása hatalmas méreteket ölt. Az egészségügyi alapból történő pénzkivonás és a kórházak államosítása eredményeként az önkormányzatok által hozzáadott több mint 100 milliárd forint hiányzik a rendszerből, az eszközök elavulnak, lepusztul a környezet, ilyen körülmények között nem szívesen dolgoznak. Továbbá nem oldódott meg a megfelelő struktúra kialakítása sem, így a fiatalok máshol keresik boldogulásukat.

A kormány jelentősen csökkentette a rákbetegek gyógyítására szánt összeget, mintegy halálra ítélve a betegeket. A jelenlegi szabályozás szerint az első három kezelést a gyógyszercég fizeti, és csak akkor támogatja a negyediket az OEP, ha az bizonyítottan hatásos. Mivel itt is jelentős pénzkivonás történt, későn, vagy egyáltalán nem kerülnek kemoterápiára a betegek. A gyógyulási esélyük jelentősen csökken. Leálltak a fejlesztések, néhány cég már nem szállít gyógyszert, számos nagykereskedő csak készpénz ellenében adja a gyógyszert a kórházaknak, amelyek összadósság állománya eléri a 70 milliárd forintot, a kezelésekre nem jut pénz.

Ön az esélyegyenlőséget csak jól hangzó szlogenként, kampányígéretként hirdeti!

A nyugdíjtörvény módosítása alapján 2013. július 1-től életbe lépő jogszabály Önre, és még néhány, Fidesz-közeli,  nyugdíjas korú kórházigazgatóra nem vonatkozik.

- Mit tesz a kormányzat az orvosok, ápolók pályáról vagy országból való elvándorlásának megakadályozása érdekében?
- A rákbetegek számára felvehető kemoterápiával kapcsolatosan mi a kormány álláspontja?
- A kórházigazgatókra miért nem vonatkozik a nyugdíjkorhatár?
- Kérvényezte-e Ön a továbbfoglalkoztatását, ha igen, akkor milyen mértékű illetmény illeti meg?
- Hogyan képviseli Ön a térségünkben élő emberek érdekeit?

Tisztelettel várom mihamarabbi válaszát!

Suchné Szabó Edit
önkormányzati képviselő