mszp.hu | Belföld | Hassay Zsófia nyílt levél
2014. július 11. 16:07

Nyílt levél Hassay Zsófia polgármester asszony részére

Tisztelt Polgármester Asszony, kedves Zsófi!

Immár többedszer szólítasz fel lemondásra, hol ilyen, hol olyan okból. Legutóbb egy bírósági ítélet miatt tetted. Nyílt levélben, ezért én is így válaszolok Neked.

2013-ban a Fővárosi Ítélőtábla 300.000 ft büntetésre ítélt, azzal az indokkal, hogy egy alpolgármester nem hívhatja fel az intézkedni jogosult vezető figyelmét egy jogtalanul felrakott kerékbilincsre.

Szeretném tisztázni – többedszer – a nyilvánosság előtt a helyzetet. A büntetést elfogadtam, a kirótt összeget határidőre befizettem. Az erkölcsi bizonyítványom tiszta, ahogy remélem minden terézvárosi fideszes képviselőnek is.

Sem jogilag, sem morálisan nem vethetsz semmit a szememre, hiszen a törvényeknek megfelelően jártam el, a büntetésem leróttam.

Bevallom, furcsa a nagy nyilvánosság előtti folyamatos tiltakozásod ellenem, miközben az önkormányzati munka során számtalanszor kéritek szakmai-politikai segítségemet és frakciótársaim segítségét, tapasztalatát. Éppen ezért kénytelen vagyok azt feltételezni, hogy most nagyobb ütemre kapcsoltátok a választási üzemmódot. Ezek szerint félinformációkkal, sejtetésekkel indultok a kampányban, és így szeretnétek megőrizni jelenlegi megbízásotokat ahelyett, hogy a Fidesz-KDNP többség 4 éves terézvárosi ámokfutásáról adnátok számot.

Szeretném, ha tudnád, ha már a terézvárosiak véleményét magadtól nem próbálod megismerni, hogy ma nem tőlem hangos a kerület. A terézvárosiak ma arról beszélnek, hogy:
• az elmúlt három és fél évben nem sikerült a piacot felújítani (pedig megígértétek),
• a kerület nem tudta kezelni az éjszakai randalírozásokat (pedig megígértétek),
• a köztisztaság nem javult (pedig megígértétek) és még sorolhatnám.

Ezek mellett ne feledd a több tízmilliós váratlan többletköltséget szinte minden jelentős kerületi beruházás esetében.

Úgy tűnik, közelegnek az önkormányzati választások, és így valamit ki kell találnod. Most épp morálról és erkölcsről írsz, néha azonban könnyedén megfeledkezel róluk, főként mikor fontosabbnak tűnik számodra a vádaskodás, mások bemocskolása ahelyett, hogy frakciódban tennél rendet. Persze ehhez Neked is jó példát kéne mutatnod!

Kedves Zsófi!

Legyen vége a vádaskodásnak, mielőtt igazán elkezdődik! Álljunk mindketten tisztességgel a választók elé, mondjuk el, mit tettünk és mit tennénk, mérjük össze tudásunkat Terézvárosért, döntsenek ők, ahogy az tisztességes. Én hiszek a tisztességes és nyílt versenyben, remélem, te is..

Köszönöm megtisztelő figyelmed,

Hatvani Csaba