2012. június 12. 17:39

Nyílt levél Kelemen Hunor úrnak, az RMDSZ elnökének

Tisztelt Elnök Úr!

Az MSZP nevében gratulálok a helyhatósági választásokon elért sikerükhöz.

Az elmúlt hetek ismét bebizonyították, hogy az RMDSZ az erdélyi magyarság legerősebb pártja, amely a Fidesz agresszív, megosztó politikája ellenére is kivívta a választópolgárok bizalmát. Ez a teljesítményen alapuló bizalom eredményezte, hogy az RMDSZ növelni tudta polgármestereinek a számát.

A fideszes politikusok durva beavatkozásaikkal minden határon túlmentek. Céljuk a szándékos megosztás volt, és az, hogy az Orbán-kormánytól tegyék függővé és ezáltal kiszolgáltatottá az erdélyi magyar politikai
szervezeteket. Ezt a fajta romboló politikát az MSZP a lehető leghatározottabban elutasítja.

Az RMDSZ választásokon elért sikere azt bizonyította, hogy a romániai magyarok nem kérnek a Fidesz megosztó politikájából. A kormánypárt által az elmúlt hetekben tanúsított durva és direkt politikai szerepvállalás egyértelművé tette, hogy a határon túli magyarok támogatását a Fidesz, pártpolitikai érdekeitől teszi függővé. Ezt mi elfogadhatatlannak és károsnak tartjuk, ezért elítéljük.

Tisztelt Elnök Úr!

Mi azt valljuk, hogy a határon túli magyar közösségek érdekét csak erős és egységes határon túli szervezetek tudják jól képviselni. Ezért a magyarországi pártok dolga az, hogy ebben segítsék és támogassák a magyarság
legitim szervezeteit.

Így, a magunk részéről arról szeretném biztosítani, hogy az MSZP továbbra sem kíván a határon túl élő magyarok belügyeibe beavatkozni, tiszteletben tartja a közösségeik döntéseit, legitim szervezeteit, és politikai hovatartozásuktól függetlenül minden általuk kért támogatást megad a számukra.

Üdvözlettel:
Mesterházy Attila,