2012. április 13. 11:28

Nyílt levél Vattamány Zsolt polgármesternek (Erzsébetváros)

Tisztelt Polgármester úr!

Az állam elveszi iskoláinkat, elveszi az önkormányzat egyes feladatait. Ezzel együtt térítésmentesen viszi a feladatokhoz tartozó ingatlan és ingó vagyonunkat is.

Azokat az ingó és ingatlan vagyont, amelyeket az utóbbi években az erzsébetvárosiak közpénzéből vettünk, alakítottunk ki és újítottunk fel.

Jelenleg folyik a Baross Gábor iskola felújításának 2. üteme 220 millió forintért, a Dob utcai iskolaépület részleges felújítása 102 millióért és a Polgármesteri Hivatal Okmányiroda-fél emelet felújítása 100 millió forintért. Az év végével mindezeket államosítják, elveszik az erzsébetvárosiaktól. Az állam azonban az ezekkel járó kötelezettségvállalásokat nem veszi át, így marad a több mint 420 millió forint tartozás.

Felszólítjuk Polgármester urat, hogy a kialakult vis major helyzet miatt azonnal terjessze a képviselő-testület elé a veszélyben lévő ingatlanok felújításának azonnali leállítását addig, amíg az állam részt nem vállal leendő vagyona felújításában.

A folytatódó felújítás jelenlegi feltételek között csak vagyonvesztést jelent Erzsébetváros közösségének. Ugyancsak függesszenek fel minden ezekkel összefüggésben elindult, vagy betervezett beszerzést.

Budapest, 2012. április 12.

Dr. Kispál Tibor és Gergely József önkormányzati képviselők