mszp.hu | Belföld | szociális ellátás nyugdíj
2015. április 23. 19:06

Nyugdíjasokat támad a brókerkormány

A brókerkormány nem folytathatja tovább a nyugdíjellenes programját! A csütörtöki idősügyi konferencián résztvevők egyetértettek abban, hogy a kormány több fronton támadja a nyugdíjasokat.

Támadja a kormány a nyugdíjasok megélhetését, mivel elüldözik azokat a fiatalokat, akiknek a befizetései már most hiányoznak a nyugdíjkasszából. A nyugdíjalap hamarosan finanszírozhatatlan lesz! Mi lesz így a nyugdíjakkal?

Támadja a kormány a nyugdíjasok egészségét, hiszen az idősellátás az orvosok és szakápolók elvándorlása miatt hamarosan összedől, a várólistákkal pedig évekig betegen tartják az időseket!

A brókerkormány idősellenes nézeteiről árulkodik az is, hogy sunyi módon elérhetetlenné teszi az elesettek ápolását és gondozását, mivel az állami és önkormányzati gondozó intézmények akár 8 millió forint egyszeri belépési díjat is szedhetnek. Ezt persze a legtöbben nem tudják megfizetni.
A házi gondozás feltételeit pedig úgy emelték 12 pontról 20 pontra, hogy annak szinte senki nem tud megfelelni.

Az állam tehát támadja a nyugdíjasok megélhetését, támadja az egészségüket és alattomosan kiszorítja őket az ellátás bizonyos területeiről.

Az MSZP ezt meg fogja szüntetni. A Parlamentnek benyújtott határozati javaslatunk szerint a 2016-os költségvetésnek biztosítania kell a nyugdíjminimum legalább 30 százalékos emelését, a szociális területen – így az idősellátásban is – dolgozók 30 százalékos béremelését, valamint az időseket is érintő szociális támogatások legalább 2010-es vásárlóértékének biztosítását. Ezek a nyugdíjbarát javaslatok garantálják minden idős ember számára az emberhez méltó nyugdíjas életet.

Korózs Lajos,
a Népjóléti bizottság alelnöke