Olcsóbb élelmiszereket hozhat az MSZP törvényjavaslata

Az MSZP kedden ismét benyújtotta azt a törvényjavaslatát, mely szerint az összes fontos alapvető élelmiszer áfája csökkenjen 5 százalékra! Megdőlt ugyanis a Fidesznek az a hazugsága, hogy azért nem csökkentik az élelmiszer áfáját, mert az nem érvényesülne az árban! Pedig a sertéshús áfájának csökkentése érezhető árzuhanást hozott.

A Fidesz ellenzékben, a gazdasági válság közepén 700 milliárdos áfacsökkentést követelt, majd kormányra kerülve 27 százalékra emelte az áfát. Sehol Európában nincs olyan magas áfa, mint amit a Fidesz bevezetett! A Fidesz ezzel minden vásárlásnál lenyúlja a magyar emberek pénzét!

Ezzel szemben az MSZP-kormány a jelenleginél alacsonyabban tartotta az áfát, és kedvezményes kulcsot vezetett be a tej és a kenyér esetében. Törvényjavaslatban követeljük, hogy az összes fontos alapvető élelmiszer áfája csökkenjen 5 százalékra! Ehhez kínálunk szövetséget az embereknek: érjük el együtt, hogy legkésőbb húsvétra sokkal olcsóbb legyen az élelmiszer!

A benyújtott törvényjavaslat linkje: http://bit.ly/1SziqUb

Gőgös Zoltán,