Orbán adóssága

Orbán az államadósság elleni küzdelemben is rosszabbul teljesít. Hol a pénz?

A jegybank adatai szerint az államadósság a 2010-es kormányváltáskor 81 százalék alatt volt. Ma több mint 81 százalék. Az Orbán-kormány a nyugdíjvagyon lenyúlásával és brutális megszorításokkal terhelt államadósság
elleni harcban is rosszabbul teljesít.

Hol van az a pénz, amit 40 hónap alatt 40 új adóval szedett be az Orbán-kormány?

Ma már tudjuk, hogy Orbán Viktor kormánya, amely minden korábbinál nagyobb és drágább, nem sajnálja a pénzt a számtalan államtitkár és kormánybiztos milliókért való alkalmazására. Tudjuk, hogy továbbra is sokmilliós jutalmakat kapnak az állami cégek vezetői. Tudjuk, hogy stadionok épülnek milliárdokért, miközben a szegény gyerekek étkeztetési kasszájából idén is hiányzik legalább 600 millió forint.

Az Orbán-kormány 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyon lenyúlása és államkasszába öntése mellett különböző különadók és egyéb sarcok formájában közel 3000 milliárd forint megszorítást is rakott az emberek nyakába. Akik ezek után joggal kérdezik: hol a pénz, ha nincs náluk, hiszen csökkent a fogyasztás, nincs a gazdaságban, hiszen a beruházások a munkahelyekkel együtt csökkennek, az államadósság viszont nem csökken? Akkor hol a pénz?

Józsa István,
frakcióvezető-helyettes