Orbán azért nem követelte Brüsszelben a kötelező kvóta eltörlését, mert olyan nincs is

Feltűnt bárkinek, hogy Orbán Viktor Pozsonyban egy szóval sem követelte a kötelező betelepítési kvóta eltörlését? Ennek oka az, hogy a kötelező betelepítési kvóta nem létezik – ezt a magyar kormányfő ugyanolyan jól tudja, mint a tárgyalópartnerei. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is világosan megmondta: kötelező kvóta nincs és nem is lesz. Orbán csupán színjátékot űz: nem megállapodni akar, hanem csak fenntartani azt a hazugságot, amelyre okafogyott és értelmetlen népszavazását alapozza. Ezért is jött rosszul Orbánnak az európai határvédelem megerősítéséről szóló döntés, hiszen az igazi megoldást jelenthet az általa gerjesztett hisztériakeltéssel szemben.
A valóság az, hogy a bevándorlókat nem Brüsszel küldi, hanem a pénzéhes Fidesz csábítja őket a letelepedési kötvényekkel. Csak ez az egyetlen betelepítési program van ma hazánkban, melynek keretében a Fidesz-kormány eddig már 16 ezer külföldit – köztük elítélt bűnözőket – hozott Magyarországra úgy, hogy ennek a 100 milliárdos haszna nem az államkasszába folyt, hanem fideszes off-shore cégek tették zsebre.

Orbán Viktornak nem kell senkivel tárgyalnia, hogy leállítsa a Magyarországra történő bevándorlást. A magyar emberek könnyen érvénytelenné tehetik a Fidesz pénzéhes hazugságait azzal, hogy otthon maradnak október 2-án, nem vesznek részt egy értelmetlen, népszavazásnak álcázott fideszes mozgósításban.

MSZP