2012. június 07. 09:56

Orbán bizalmasa lenézi a munkásokat

Úgy tűnik, a rá jellemző szerénységgel csak egymillió új munkahelyet ígérő Orbán Viktor következetesen választ bizalmi embereket maga mellé. A fő szempont a miniszterelnök által tökélyre fejlesztett lenéző pökhendiség.

A kormányfő jobbkeze például akkor vívhatta ki végleg Orbán bizalmát, mikor kijelentette: meg lehet élni havi 47 ezer forintból ma Magyarországon. Erre tett rá Pintér Sándor, amikor kecsketartásra bíztatta azokat, akik nála sokkal jobban tudják: képtelenség megélni havi 47 ezerből. Ne feledkezzünk meg a miniszterelnökségi államtitkárnak frissen kinevezett Lázár Jánosról, kinek kormányfői fülnek kedves szavai – ”akinek nincs semmije, az annyit is ér” – máig melósok fülében cseng.

Orbán szegényellenes elitkommandójához csatlakozott tegnap Schmidt Mária is, amikor ”elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró” embereknek minősítette a magyar dolgozókat.

Azokat az elkeseredett embereket, akik az elmúlt húsz évben összesen nem szenvedtek annyi hátrányt, mint a második Orbán-kormány ideje alatt. Akiknek az elmúlt két évben az igazságtalan egykulcsos adórendszerrel csökkentették a fizetését, harmadolták munkanélküli ellátás folyósításnak időtartamát, megfelezték a táppénzét, az új Munka törvénykönyvével pedig alapvető munkajogaiktól fosztanak meg.

Az MSZP munkástagozata elutasítja a Fidesz munkavállalókat emberszámba se vevő arrogáns és lenéző magatartását!

az MSZP Munkás és Érdekképviseleti Tagozata