Orbán és Fidesz semmit nem mondott Magyarország valódi helyzetéről

Orbán Viktor és a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a jelennel és semmilyen értékelhető gondolata nincs a jövőről. A pártelnök beszédéből egyértelműen kiderült, hogy ma már képtelen bármi újat mondani, illetve tenni: eddig sem kormányozta az országot és a következő években is ezt folytatja. A mostani kongresszus csak a Fideszről szólt, kritika nélkül.

A magyar emberek számára kiábrándító ez a gondolattalanság. Orbán Viktor nem mondott semmit Magyarország jelenéről, valódi problémáiról. Egy szót sem szólt az alacsony fizetésekről, az elmaradt állami fizetésekről, hallgatott a katasztrofális egészségügyről, a külföldre üldözött 600 ezer honfitársunkról, nem beszélt a magyar földek elkótyavetyéléséről és egy szava sem volt a saját köreit is mélyen érintő korrupcióról. A Fidesz egyedüli portékája ma a hazug öndicséret, az állandó félelemkeltés és az ellenséggyártás.

Ha Orbán és a Fidesz ismerné a magyar valóságot, elsőként a megélhetést jelentő alapvető élelmiszerek áfáját csökkentette volna 5 százalékra. Aki tisztában van a magyar emberek hétköznapjaival, az tudja, hogy az éhezés bármi másnál súlyosabb és sürgetőbb baj.

Orbán Viktor és a Fidesz képtelen szembenézni Magyarország igazi problémáival. Mostani kongresszusuk is csak azt üzente, hogy semmi újat és semmi jót nem várhatunk tőlük.

Tóbiás József
az MSZP elnöke