Belföld
2012. december 10. 06:20

Orbán is szerezzen tapasztalatot külföldön!

Az MSZP új konzultációra kéri Orbán Viktort. A teljesen felesleges és milliárdokba kerülő eddigi „konzultációnak” csúfolt propaganda helyett, a miniszterelnöknek Bécs, London és Berlin polgármestereivel kellene konzultálnia.

A hazánkban száz éve nem látott kivándorláshullám elháríthatatlan felelősséget helyez Orbán Viktorra. A kormány elbaltázott gazdaságpolitikája, a hazug módon bevezetett tandíj, a szétszaggatott szociális háló, a csontig leszegényített ország, a narancsos zsebekbe gyömöszölt jövő, mind a kivándorlást generáló tényezők.

Ennek nyomán London már az ötödik legnagyobb magyar várossá nőtt, Ausztriában minden második bevándorló magyar, Németországba két év alatt ötszörösére nőtt a magyar kivándorlás. Felszólítjuk ezért Orbán Viktort, kezdjen haladéktalanul tárgyalásokat Boris Johnson, London, Michael Haupl, Bécs és Klaus Wowereit, Berlin polgármesterével!

Amíg Orbán Viktor szerint külföldi tapasztalatszerzésre van szüksége a fiataloknak, addig az MSZP szerint neki van szüksége erre. Ha ennyire fontos számára a külföldi tapasztalat, úgy konzultáljon a hozzáértőkkel arról, hogyan is működik náluk a szociális bérlakás rendszer, a családtámogatás, vagy épp az oktatás, és úgy általában a demokratikus intézményvezetés.

Minél több időt tölt el kint a konzultációval, minél jobban beleássa magát a demokrácia és a gazdaságpolitika valóságába, annál eredményesebben tudjuk megoldani a valódi problémákat itt, nélküle.

Winkfein Csaba,
az MSZP elnökségi tagja