Orbán magára hagyja az egészségügyet

A Fidesz már 110 százalékon működteti választási kampányát. A szerintük politikai hozadékkal járó osztogatáshoz társítják a korábban elhatározott bevásárlásaikat, amelyhez most csoportosítanak át pénzeket.

Az MSZP megdöbbentőnek tartja, hogy Fidesz az emberek egészségét és az egészségügyi rendszert sorsukra hagyja. A költségvetési törvény módosítása egy fillér többletpénzt sem biztosít az adósságban fuldokló kórházaknak és az idei béremelés pótlólagos fedezetére.

Lehet, hogy Orbán Viktor úgy látja, akármennyi pénzt ad az egészségügynek, annak számára nincs politikai haszna, az egészségügy jobbításával nem lehet szavazatokat szerezni. Ez a politikai cinizmus felháborító egy olyan országban, amelyben a regnáló kormány működésének elmúlt három és fél évében százmilliárdok kivonásával taszította a magyar egészségügyet történetének legsúlyosabb válságába.

Ápolók és orvosok ezrei vettek vándorbotot kezükbe, a kormány felelőtlen egészségpolitikája következtében betegek tízezreinek romlottak jelentősen gyógyulási esélyei: jelentősen nőttek a várólisták, a fizetésképtelenség miatt a kórházakban akadozik a gyógyszerellátás, a lassan megszűnő takarítás pedig egyre súlyosabb higiéniai veszélyeket hordoz magában.

Az MSZP úgy látja, hogy az elmúlt három év egyik legnagyobb vesztese a magyar egészségügy, és újabb vereség elé néz, mert még a választási költségvetési osztogatásból is kihagyják.

Kökény Mihály
az MSZP egészségügyi tagozatának elnöke