Belföld | fiatalok elvándorlása közlemény
2013. október 11. 12:11

Orbán meséje, Rétvári álma

Rétvári Bence elégedett a fiatalok kivándorlása elleni harccal. Az államtitkár úgy látja, a kormány hathatós programokkal tartja itthon a fiatalokat. Rétvári Bence álomvilágban él.

A kormánypárti politikusnak esténként valószínűleg Orbán Viktor olvassa fel Matolcsy György "Tündérmesék" című mesekönyvét. Talán ezért álmodik olyan gondolatokat és mondatokat, melyek a valósággal köszönő viszonyban
sincsenek.

Rétvári olyan világot álmodik, melyben egymillió új munkahely van, melyben virágzik a gazdaság, melyben a fiatalok itthon boldogulnak, sőt hazajönnek. Lehet, hogy a világ Rétvári nagy fekete autójának sötétített üvegén nem szűrődik át, azért segítünk: ez nem a valóság. A valóságban a fiatalok külföldre mennek, és hazajönniük sincs miért. Miért is lenne, mikor a KSH adatai szerint a kormányváltás óta a legfiatalabb korosztályban 14
százalékkal (!) nőtt a munkanélküliség.

Az MSZP a munkavállalók és a fiatalok pártja. Célunk, hogy kormányzásunk alatt elérjük, minden családban legyen legalább egy kereső. Programunk alapja, hogy csökkentjük a munkára rakódó terheket, ezzel is fehérítve a foglalkoztatást. Olyan gazdaság- és társadalompolitikát folytatunk, hogy aki tisztességesen dolgozik, az meg is tudjon élni. Olyan országot ajánlunk a fiataloknak is, ahol megéri dolgozni, ahova érdemes hazajönni.

Winkfein Csaba
elnökségi tag